38. SMOTRA FOLKLORA JADRANSKE REGIJE U METKOVIĆU „NA NERETVU MISEČINA PALA“ – KUD “Sveti Juraj” Draganić

Smotra folklora jadranske Hrvatske “Na Neretvu misečina pala”, održanoj od 18. do 21. svibnja 2023. godine, po 38 put svečano je otvorena u Metkoviću. Nastupom nekoliko folklornih skupina na središnjem gradskom trgu kralja Tomislava službeno je započela ovogodišnja smotra, koja je u trodnevnom trajanju okupila 35 skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Srbije.

Okupljene su pozdravili predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan, pročelnica za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko koji je otvorio Smotru.

Nakon otvorenja Smotre, program se tradicionalno ‘preselio’ u Gradsko kulturno središte Metković u kojem je održana prva Večer folklornih skupina. Nastupili su: DS ‘Mali linđo’ OŠ Slano, FD ‘Kumpanija’, Vela Luka – Dječja folklorna skupina ‘Mafrina’, KUD Lijerica Slano, KUD Bokolje Dobropoljana s Pašmana, FKU Primorska Lijera Dubrovačko primorje, FD ‘Pazin’, KUD Šokadija Strizivojna, KUD Sveti Juraj Draganić i KUD Župa Bagalović iz Krvavca.

KUD „Sv. Juraj“ Draganić nastupio je kao predstavnik Karlovačke županije, za što je izabran na prošlogodišnjoj županijskoj smotri izvornog folklora u Ogulinu.

Komentari su zatvoreni.