GLUMAČKA DRUŽINA “ĐULA”

Adresa: Bernardina Frankopana 2, 47300 Ogulin

Ime i prezime predsjednika udruge sa kontaktom: GLORIJA DOMITROVIĆ,, 098/597-947

Broj članova udruge: 20

E-mail adresa: gloristar@gmail.com

OIB udruge: 33415818456

Glumačka družina „Đula“ osnovana je 2004. godine sa željom da obnovi kazališni amaterizam koji je aktivno djelovao u Ogulinu do 80-tih godina prošlog stoljeća. Prvotno nazvana „Đulini cukrli“, udruga je sudjelovala u nizu projekata, što samostalnih, što u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem u Ogulinu i Ogulinskim festivalom bajke. Također, u svome radu Udruga je surađivala sa mnogim glumcima i redateljima – profesionalcima.

Publiku je osvojila predstavom „Zulejka“ koja je nastala u suradnji glumačke družine „Đula“ sa Pučkim otvorenim učilištem Ogulin. Na repertoaru družine nalaze se i predstave: „Coprnjice i coprnjaci“, „Djevojka iz jezera“, „Četiri godišnja doba“, „Gospođa Horvat mora nestati“ i „Laku noć, majko“.

Predstavu „Jagor“, nastalu prema tekstu Ivane Brlić Mažuranić u koprodukciji sa Ogulinskim festivalom bajke, izveli su čak i u inozemstvu.

Glumačka družina „Đula“ izvodi i program za djecu, kojeg čine dječje predstave „Snjeguljica i sedam patuljaka“, „Crvenkapica“, „Zima zimi zimom zebe“, ambijentalni performans na Šmitovom jezeru pod nazivom „U vilinskim dvorima“, „Čarobnjak iz Oza“ i dr.

Komentari su zatvoreni.