DJEČJI ZBOR “CICIBANI” KARLOVAC

Adresa: Josipa Račića 5, 47000 KARLOVAC

Ime i prezime predsjednika udruge sa kontaktom: RATKO POGAČIĆ, 091 / 2050 – 234

Ime i prezime tajnika udruge sa kontaktom: MIRJANA POGAČIĆ, 091 / 5387 – 191

Broj članova udruge: 35

E-mail adresa: mirjana.pogacic@gmail.com

OIB udruge: 58339314709

Dječji zbor „Cicibani“ osnovao je prof. Ratko Pogačić 1982. godine pri Gradskom kazalištu „Zorin dom“. Od 1992. godine Zbor je djelovao u sklopu Društva za kulturu i umjetnost LARP d.o.o. iz Karlovca a od svibnja 2011. godine djeluje kao udruga.

Dječji zbor „Cicibani“ slovi za jednog od najstarijih i najkvalitetnijih dječjih zborova u Hrvatskoj. Važno je istaknuti da su kroz zbor prošle mnoge generacije karlovačkih mališana koji su kroz pjesmu dobivali saznanja o prijateljstvu, ljubavi, majci, domovini. Velik broj članova zbora danas su mladi glazbenici koji su završili Glazbenu školu.

Više od 100 vlastitih kompozicija, od kojih su većina na nosačima zvuka te na posebnim festivalskim izdanjima, brojni koncerti i nastupi na dječjim festivalima i raznim drugim manifestacijama, nastupi na HRT-u, brojne nagrade i priznanja ostavili su značajan trag u glazbenom stvaralaštvu za djecu ne samo u gradu Karlovcu i regiji, već u svim gradovima i mjestima u kojima su „Cicibani“ gostovali.

Posebna čast i dostignuće je nominacija „Cicibana“ za najprestižniju nagradu u zemlji i regiji, diskografsku nagradu Porin 2013. godine u kategoriji najbolji album za djecu. Tom je prilikom nominiran album „Cicibana“ „Veliki za male“, kojim je Zbor obilježio 30. godišnjicu svoga postojanja svečanim koncertom u „Zorin domu“.

„Cicibani“ i njihov umjetnički voditelj prof. Ratko Pogačić kroz svoj rad, nastupe i mnogobrojna priznanja dobivaju motivaciju za daljnje djelovanje sa željom da kroz dječju pjesmu, igru i prijateljstvo održavaju ansambl živim, da se djeca pronađu u glazbi i nastave glazbeno usavršavanje te nastave djelovati u drugim vokalnim ili instrumentalnim ansamblima u Karlovcu.

Komentari su zatvoreni.