KUD “LIPOVAC” GENERALSKI STOL

IMG_5904

Adresa: Generalski Stol 32, 47262 GENERALSKI STOL

Ime i prezime predsjednika udruge sa kontaktom: IVANKA MALOVIĆ, 095 / 9110 – 070

Broj članova udruge: 53

Sekcije udruge:

• Folklorna sekcija odraslih
• Dječja folklorna sekcija
• Glazbena sekcija

Voditelj folklorne sekcije odraslih: LANA LEGEK, 095 / 9680 – 150

Voditelj dječje folklorne sekcije: LUCIJA MALOVIĆ,  095 / 5330 – 546

Voditelj dramske sekcije: LUCIJA MALOVIĆ,  095 / 5330 – 546

E-mail adresa: kudlipovac@gmail.com

OIB udruge: 21448383037

KUD „Lipovac“ osnovan je 22. ožujka 1986. godine s ciljem čuvanja i njegovanja kulturne baštine svoga kraja, ali i drugih područja Republike Hrvatske. Broji oko 50 članova u folklornoj sekciji odraslih, dječjoj folklornoj sekciji i tamburaškom sastavu, a bavi se izvornim i koreografiranim folklorom.

U mjestu djelovanja društvo je glavni nositelj kulturnih događanja u kojem održava tradicijske manifestacije kao što su Poklade i Jurjaši te je organizator Susreta folklornih društava, Susreta dječjih folklornih skupina i božićnog koncerta na koje poziva društva iz raznih dijelova Republike Hrvatske i inozemstva. Zahvaljujući tome Društvo je steklo mnoge prijatelje i ostvarilo gostovanja diljem Lijepe naše sudjelujući na raznim folklornim manifestacijama lokalnog, regionalnog i državnog karaktera, kao i na smotrama međunarodnog karaktera u domovini te u Republikama Makedoniji, Bosni i Hercegovini  i  Grčkoj.

Za svoj rad Društvo je primilo niz zahvalnica, priznanja i nagrada, a zahvaljujući redovitom sudjelovanju na Županijskoj smotri izvornog folklora i na Smotri dječjeg folklora Karlovačke županije po ocjeni prosudbene komisije nekoliko puta je predstavljalo svoju županiju na smotrama županijskog i državnog karaktera.

Komentari su zatvoreni.