CHORUS “CAROLOSTADIEN”

Lisinski8

Adresa: Gundulićeva 8,  47000 Karlovac

Ime i prezime predsjednika udruge sa kontaktom: GORDANA KIRINČIĆ, 098/900-9214

Ime i prezime tajnika udruge: HELENA KRVARIĆ

Broj članova udruge: 42

E-mail adresa: chorus.carolostadien@gmail.com

OIB udruge: 86602143636

Chorus „Carolostadien“ je mješoviti pjevački zbor osnovan 13.11.1998. u Karlovcu. Djelatnost Zbora zasnovana je na njegovanju zborske glazbe i izvođenju umjetnički vrijednih djela hrvatskih i europskih skladatelja, s ciljem podizanja glazbene kulture i prenošenja kulturnih tradicija na mlađe generacije, posebice tradiciju zborskog pjevanja.

Repertoar Zbora obuhvaća sakralna i svjetovna djela od renesanse do 21. stoljeća.

Prvi dirigent zbora „Carolostadien“ bio je Aleksandar Radivojević, kojeg 2004. nasljeđuje Marko Skorin. Njegovo mjesto 2009. zauzima Marijan Tucaković, a od proljeća 2014. Zborom ravna Alan Klajić.

Tijekom svoga djelovanja „Carolostadien“ je osvojio velik broj nagrada i priznanja koja potvrđuju velik uspjeh, zalaganje i kvalitetu ovoga zbora. Za promicanje glazbene kulture na području grada Karlovca, Republike Hrvatske i u inozemstvu, Zbor je dobio najveće priznanje povodom Dana grada Karlovca – plaketu i novčanu nagradu. Prilikom sudjelovanja na Svjetskim zborskim igrama u Grazu (Olimpijada zborova) 2008. osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji folklorne glazbe te srebrnu plaketu u kategoriji komornih zborova. U 2012. na svjetskom natjecanju zborova u Španjolskoj „Carolostadien“ osvaja dvije srebrne medalje u dvije različite kategorije

U 2011., 2012. i 2013. godini Zbor se može pohvaliti srebrnim plaketama na  festivalima  pjevačkih zborova u Zagrebu.

Uz brojna gostovanja u Hrvatskoj te na međunarodnim natjecanjima širom Europe osvojio je ukupno tri zlatna, tri srebrna i jedno brončano odličje, te jedan Grand Prix natjecanja. Stoga je opravdano reći da zbor „Carolostadien“ već 11 godina za redom uspješno predstavlja Karlovačku županiju na susretima zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i drugim manifestacijama na kojima sudjeluje.

Komentari su zatvoreni.