KUD “SVETA MARGARETA – VELIKA JELSA” KARLOVAC

Službeni naziv udruge: KUD „Sveta Margareta – Velika Jelsa“ Karlovac

Adresa: Gornja Jelsa 3, 47 000 KARLOVAC

Ime i prezime predsjednika udruge sa kontaktom: MIRO KIRINČIĆ, 091 4600 601

Broj članova udruge: 30

Voditelj folklorne sekcije: ŠTEFICA TURKALJ, 091/7665-349

E-mail adresa: kud.sv.margareta@gmail.com

OIB udruge: 92091009832

KUD „Sveta Margareta – Velika Jelsa“ iz Karlovca osnovan je 1997. godine s ciljem da okupi stanovnike ovoga područja i tako očuva i zaštiti tradicijsku baštinu, pjesme, plesove i narodnu nošnju svoga kraja. U svome su djelovanju članovi Društva obnovili mnoge običaje i ponovno oživjeli prošćenje k Svetoj Margareti koje se sada održava svake godine podno kapelice Sv. Margarete uz licitare i gostujuća kulturno-umjetnička društva.

Društvo okuplja 30-ak članova u folklornoj sekciji koja je nastupala na svim većim smotrama folklora u Lijepoj našoj, kao i na manjim županijskim smotrama.

Društvo je u suradnji sa HRT-om snimilo polusatnu televizijsku emisiju pod nazivom „Na Velikoj Jelsi“, a imaju i nosač zvuka pod nazivom „Kupa vodo“ na kojem je zabilježen velik broj pjesama i plesova tog dijela Karlovačkog područja.

Početkom 2014. KUD „Sveta Margareta – Velika Jelsa“ je u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ svečano proslavilo 15. godišnjicu djelovanja. Članovi Društva mogu se pohvaliti i svojim humanitarnim djelovanjem, jer već 7 godina za redom u suradnji sa KUD-om „Vrhovac“ i KUD-om „Sveti Antun“ Pokupska dolina organiziraju dobrotvorni korizmeni koncert. Također, redovito sudjeluju u radionicama i projektima na temu tradicijske kulture.

Komentari su zatvoreni.