KARLOVAČKI TAMBURAŠKI ORKESTAR

Karlovački tamburaški orkestar osnovan je 1947. godine te već punih 70 godina djeluje na očuvanju i njegovanju tamburaške glazbe u gradu Karlovcu i cijeloj Hrvatskoj. Orkestar surađuje s nizom kulturno umjetničkih društava grada Karlovca i Karlovačke županije kojima pomaže u realizaciji njihovih aktivnosti i programa u smislu edukacije članova, posudbe osnovnih sredstava, kao i zajedničkih nastupa.

Od 1998. godine KTO redovito i s puno uspjeha sudjeluje i na smotrama tamburaških orkestara i malih sastava u organizaciji ZOAKD-a grada Karlovca i ZAKUD-a Karlovačke županije.

Od svoga osnutka, orkestar je nekoliko puta mijenjao ime, da bi ime Karlovački tamburaški orkestar bilo usvojeno na godišnjoj skupštini održanoj 17. rujna 2009. godine.

Iste 2009. godine, orkestar zajedno s karlovačkim glazbenicima pokreće seriju koncerata pod nazivom „Karlovčanima s ljubavlju“, a svaki  od  održanih koncerata bio je tematskog karaktera. Tako se u zvuku tamburice može čuti filmska, zabavna, starogradska, narodna i sakralna glazba.

U siječnju 2015. godine održan je deseti jubilarni koncert „Karlovčanima s ljubavlju“, koji je ujedno bio i promocija istoimenog nosača zvuka, na kojemu su sadržane sve najljepše melodije i pjesme s prethodnih devet koncerata. Ujedno je promoviran i video spot za pjesmu „Lipo ti je kad se kuruz sije“ napravljen u suradnji s članicama Folklorne družine „Vuga“.

Nakon uspješnog i stručnog mentorstva cijenjenog dirigenta, gospodina Mihajla Šepe, koji je orkestar vodio dugi niz godina, 2016. godine dirigentsku palicu preuzima mladi i iznimno talentirani karlovački tamburaš Alen Blažević pod čijim će vodstvom KTO nastaviti neumorno raditi na promicanju tamburaške glazbe.

Službeni naziv udruge: Karlovački tamburaški orkestar

Adresa: Marina Držića 4, 47000 KARLOVAC

Ime i prezime predsjednika udruge sa kontaktom: SANDRA TOTH, 095 / 5236 – 460

Broj članova udruge: 25

Sekcije udruge:

  • Tamburaški orkestar
  • Škola tambure

Voditelj tamburaškog orkestra: ALEN BLAŽEVIĆ, 098 / 9456 – 381

Voditelj škole tambure: MIHAJLO ŠEPA, 099 / 6542 – 384

E-mail adresa: karlovacki.to@gmail.com

OIB udruge: 67402333274

Komentari su zatvoreni