45. SMOTRA DJEČJEG FOLKLORA

U nedjelju, 07. travnja 2019., Karlovac je bio domaćin 45. Smotre dječjeg folklora Karlovačke županije, koju su zajednički organizirali ZOAKD grada Karlovca i ZAKUD Karlovačke županije.

I ovoga je puta OSHR “Zrinski” odzvanjao dječjim smijehom, jer se na Smotri okupilo 550-tinjak malih folkloraša od predškolskog uzrasta do 15 godina starosti.

Osim mnogobrojne publike, roditelja, baka i djedova, koji su došli podržati svoje vesele plesače, nastupe svih 24 skupina pratile su dvije selektorice, etnologinja i viša kustosica Muzeja Moslavine Slavica Moslavac i Lana Moslavac, stručnjakinja za tradicijsku glazbu i tradicijske instrumente.

Po završetku Smotre, s voditeljima dječjih skupina je održan “okrugli” stol, na kojem su selektorice pohvalile dječje folklorno stvaralaštvo u našoj županiji, brojnost malih folkloraša i kvalitetu folklorne pedagogije koja je prikazana na Smotri. Nisu svakoj skupini pojedinačno ukazivale na dobre i loše strane, više su komentirale sveukupni dojam. Nastupi skupina pojedinačno opisani su u izvješću.

Prijedlozi selektorica za sudjelovanje na dječjim smotrama u Hrvatskoj kao predstavnika Karlovačke županije:

 

  1. Kutina, Dječji festival: KUD „ Sv. Juraj“ Zagorje Ogulinsko

 

  1. Vinkovačke jeseni: Dječji folklorni ansambl KUD-a „Klek“ Ogulin

 

  1. Đakovački vezovi: „Fijolice“- starija dječja skupina KUD-a „ Sv. Juraj“Draganić.

 

Komentari su zatvoreni.