ODRŽANA 53. SMOTRA TAMBURAŠKIH ORKESTARA I MALIH SASTAVA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

27. svibnja 2018. godine u GK “Zorin dom” održana je 53. Smotra tamburaških orkestara i malih sastava Karlovačke županije. Smotra je održana u organizaciji ZOAKD-a grada Karlovaca i ZAKUD-a Karlovačke županije, a pod pokroviteljstvom Grada Karlovca, Karlovačke županije i Ministarstva kulture.

Na smtori su nastupili:  „Jureki“ – dječji tamburaški orkestar KUD-a“Sv.Juraj“ Duga Resa, Tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac, Tamburaški sastav KUD-a „Sv.Juraj“ Draganić, Tamburaški orkestar KUD-a „Rečica“, Tamburaški sastav KUD-a „Sv.Ana – Vučjak“ Karlovac, Škola tambure Karlovačkog tamburaškog orkestra,
Dječji orkestar Karlovačkog tamburaškog orkestra i Veliki orkestar Karlovačkog tamburaškog orkestra.

Sve nastupe je, ispred Hrvatskog sabora kulture, pratio selektor Igor Kudeljnjak. Nakon svih nastupa, održan je okrugli stol. Selektor je ukratko prokomentirao nastupe te zajedno sa voditeljima razgovarao o trenutnom stanju orkestara u Hrvatskoj, problematici vezanoj uz isto te o radu s mladima i notnim materijalima.

Iz pisanog izvješća Igora Kudeljnjaka:

Na smotri je nastupilo osam ansambala od kojih su se tri ansambla natjecala po pravilima Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, dok su ostali orkestri i sastavi nastupili revijalno. Sam susret je organiziran dobro, a dvorana je bila popunjena publikom. Akustika u dvorani je zadovoljavajuća i odgovara tamburaškim orkestrima. Nakon nastupa održan je malo duži okrugli stol. Neki voditelji i dirigenti su se požalili da na Susretu nema više orkestara iz cijele Hrvatske. Za nastup na Državnom susretu predlažem:

Tamburaški orkestar KUD-a „Rečica“ i Tamburaški sastav KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić

 

 

Komentari su zatvoreni