ODRŽAN 11. FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

U subotu 17. ožujka 2018. u GK “Zorin dom” u Karlovcu održan je 11. Festival kazališnih amatera Karlovačke županije, kojim je otvorena ovogodišnja sezona županijskih manifestacija koje suorganiziraju ZOAKD grada Karlovca i ZAKUD Karlovačke županije, a pod pokroviteljstvom Grada Karlovca, Karlovačke županije i Hrvatskog sabora kulture.

Na ovogodišnjem izdanju Festivala nastupile su 4 dramske skupine koje su svojim izvedbama konkurirale za sudjelovanje na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se u svibnju održati u Pazinu i Vodicama.

Prva izvedena predstava bila je “Jaje” Dramskog studija GK “Zorin dom”, nakon koje su uslijedili “Eko vilenjaci” Dramske sekcije “Zvončić” Dječjeg vrtića Zvončić iz Ozlja. Dramska skupina “Banda” KUD-a “Zadobarje” iz Zadobarja predstavila se predstavom naziva “Sjene u tami” a članovi Dramske družine KUD-a “Sv. Juraj” iz Draganića na scenu su doveli “Gospacko dete”.

Na samom početku Festivala sudionike i gledatelje je pozdravila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin u ime Karlovačke županije, poželjevši im mnogo uspjeha na Festivalu, ali i u daljnjem radu.

Sve izvedbe popratila je mnogobrojna publika koja je vjerno pratila predstave tijekom cijelog festivalskog programa, a pratila ih je selektorica ispred Hrvatskog sabora kulture, Dubravka Crnojević Carić, koja je sa predstavnicima sudionika po završetku Festivala održala “okrugli stol”. Selektorica je pohvalila amatersku kazališnu scenu u našoj županiji no izrazila i žaljenje što nije bilo više prijavljenih predstava.

Ipak, prikazane predstave je pohvalila, pružila sudionicima pokoji savjet, a za predstavnika Karlovačke županije na državnom festivalu odabrala je predstavu “Jaje” Dramskog studija GK “Zorin dom”.

Čestitamo svim sudionicima i veselimo se novim predstavama koje su zasigurno već počeli pripremati!

Foto: Video Studio Filip

 

           

Komentari su zatvoreni