PREDSTAVNICI ZAKUD-A KARLOVAČKE ŽUPANIJE NA PRIMANJU KOD PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE

U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, izmjestila je svoj predsjednički ured u Karlovačku županiju, odnosno u Karlovac, kako bi pobliže upoznala gospodarske, socijalne, obrazovne, kulturne, sportske i druge značajke, ali i probleme naše županije.

Među mnogobrojnim sastancima koje je održala već prvog dana svoga boravka u Karlovcu, Predsjednica RH je svečano primila i predstavnike ZAKUD-a Karlovačke županije. Primanju su prisustvovali predsjednica ZAKUD-a i predsjednica KUD-a “Sv. Ana – Vučjak” iz Karlovca Jasna Požar, tajnica ZAKUD-a i tajnica KUD-a “Klek” iz Ogulina Ana Krznarić, predsjednica KUD-a “Sv. Juraj” iz Draganića Draženka Jagatić, predsjednica Karlovačkog tamburaškog orkestra Sandra Toth, voditeljica Klape “Furešti” i Karlovačkog vokalnog okteta Irena Božičević i predsjednika FA “Matija Gubec” iz Karlovca Željko Štajcer.

Nakon zajedničkog fotografiranja i upoznavanja sa Predsjednicom, Jasna Požar predstavila je Predsjednici Zajednicu amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije, njene djelatnosti, manifestacije, edukacije i druge programe koje provodi. Pritom je istaknula širok raspon djelatnosti, nacionalne uspjehe članica, uključenost svih dobnih skupina amatera i nebrojene sate amaterskog volonterskog rada koje članovi svih sedamdeset i triju udruga članica ZAKUD-a daju u ono što vole i što rade u području kulturno umjetničkog stvaralaštva naše županije. Također, gđa. Požar je istaknula veliku potporu Karlovačke županije, Ministarstva kulture RH i jedinica lokalne samouprave koje podupiru rad udruga.

Bilo je riječi i o aspektima kulturno umjetničkog amaterizma koji nailaze na poteškoće, u prvom redu one birokratske, financijske i stručne, a koji otežavaju rad udruga.

Predsjednica je zabilježila navedene napomene i obećala ih istražiti u skladu sa svojim mogućnostima i ingerencijom.

Ovim putem zahvaljujemo Karlovačkoj županiji što je pomogla u realizaciji ovog primanja. Bila je velika čast upoznati Predsjednicu Republike Hrvatske i iznijeti joj dio onoga što ZAKUD Karlovačke županije radi i čemu teži u svojoj djelatnosti. Također, zahvaljujemo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović na interesu, ljubaznosti i divnom dojmu kojeg je ostavila na nas.

Komentari su zatvoreni