ODRŽAN KORIZMENI KONCERT UDRUGA ČLANICA ZAKUD-A KARLOVAČKE ŽUPANIJE “SEDAM SVETIH ŽALOSTI”

U nedjelju, 11. ožujka 2018. godine nakon večernje svete mise, u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu održan je Korizmeni koncert pod nazivom “Sedam svetih žalosti” udruga članica ZAKUD-a Karlovačke županije.

U koncertnom programu sudionici su „prošetali“ različitim dijelovima naše županije, od Vrhovca i Mahičnog, preko Pokupske Doline, do Slunja i Lađevca, a sve sa željom da prikažu korizmeni vokalni izričaj i korizmene narodne nošnje tih dijelova naše županije, ali i da prenesu vjerničku poruku napjeva koje je naš narod njegovao, čuvao i prenosio stoljećima.

Na svečanom koncertu nastupili su:

MJEŠOVITA PJEVAČKA SKUPINA „LOVOR“ KUD-A „KORANA“ SLUNJ

KUD “SV. ANTUN” POKUPSKA DOLINA

KUD “LAĐEVČANI” LAĐEVAC

KUD “VRHOVAC” VRHOVAC

ZDRUŽENI ZBOR KUD-A „SV. JURAJ“ DRAGANIĆ I CENTRA KULTURE MAHIČNO

Ovogodišnji koncert nastavak je petogodišnjeg projekta ZAKUD-a Karlovačke županije pod nazivom “Korizmena vokalna tradicija Karlovačke županije”, u sklopu kojeg je od 2013. godine realizirana serija seminara i radionica hrvatskog tradicijskog pjevanja, s naglaskom na glazbene primjere iz raznih krajeva Karlovačke županije.

Kruna projekta bilo je izdavanje CD-a „Sedam svetih žalosti“ 2016. godine u izvedbi združenog zbora ZAKUD-a Karlovačke županije na kojem se nalazi preko 20 korizmenih napjeva iz raznih dijelova naše županije te specifični korizmeni primjeri iz drugih županija

Velika je radost i zadovoljstvo što se projekt nastavio i ove godine.

ZAKUD Karlovačke županije zahvaljuje na gostoprimstvu i svesrdnoj pomoći fra Krunoslavu Albertu i fra Marinu Kuzminskom te čitavoj župi Presvetog Trojstva, zatim mnogobrojnoj publici koja je podržala koncert te sudionicima koncerta koji su uveličali ovu svečanu večer naziva „Sedam svetih žalosti“. Posebnu zahvalu upućujemo Karlovačkoj županiji, bez čije financijske potpore realizacija ovog koncerta ne bi bila moguća.

     

Komentari su zatvoreni