U KARLOVCU ODRŽAN IZBOR NAJUZORNIJE HRVATSKE SEOSKE ŽENE

U subotu 14. listopada, u Domu OSHR Zrinski u Karlovcu održan je 18. izbor Najuzornije hrvatske seoske žene. Biralo se među predstavnicama Vukovarske, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Ličko – senjske, Zagrebačke, Krapinsko – zagorske, Požeško – slavonske, Istarske, Sisačko – moslavačke i Dubrovačko – neretvanske županije.

Natjecanje je održano u Karlovcu zato što je u 2016. godini najuzornija hrvatska seoska žena bila Tamara Krklec- Čvangić iz Karlovca.

Ovogodišnjom najuzornijom hrvatskom seoskom ženom proglašena je predstavnica Zagrebačke županije Renata Bedeković. Titulu prve pratilje osvojila je Anita Nekić iz Čaglina u Požeško – slavonskoj županiji, a druga je pratilja je predstavnica naše Karlovačke županije, Ljubica Guštin iz Ozlja, članica KUD-a “Vrhovac” iz Vrhovca i članica Upravnog odbora ZAKUD-a Karlovačke županije.

Ovim putem čestitamo joj na uspjehu i tituli koja je na ponos čitavoj županiji!

Također, treba istaknuti kako su na ovogodišnjem plakatu koji je najavljivao ovaj izbor članice našeg KUD-a “Klek” iz Ogulina, a fotografija je sa snimanja rekonstrukcije običaja pranja robe na rijeci Dobri.

   

Komentari su zatvoreni