ČLANOVI KUD-A “VRHOVAC” IZ VRHOVCA USPJEŠNI NA 53. “BRODSKOM KOLU”!

Članovi KUD-a “Vrhovac” bili su predstavnici Karlovačke županije na 53. “Brodskom kolu”, na kojem su nastupili u nedjelju 11. lipnja. Sudjelovali su u manifestaciji “Revija i izbor hrvatskih narodnih nošnji”, a u sklopu folklornog nastupa predstavili su se koreografijom sa prošlogodišnje jubilarne 20. Smotre izvornog folklora Karlovačke Županije “Igra kolo”, na kojoj su i izborili odlazak na ovu prekrasnu smotru u Slavonskom Brodu.

U izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji sudjelovale su dvije predstavnice KUD-a “Vrhovac”: Iva Bakarić u nošnji djevojke te Katarina Graša u nošnji mlade snahe! Od ukupno 33 sudionice, Katarina je odnijela titulu druge pratilje! Ponosno je nosila ruho mlađe vrhovačke snahe godinu dana poslije svadbe, kad se nosio prekriven glavnjaš.

Predsjednica prosudbene komisije bila je Vesna Zorić, ugledni znalac narodnoga ruha, uz članove Josipa Perčevića, predsjednika Folklornog ansambla “Broda”, ujedno i domačina smotre i Milku Đurković. Priznanja i nagrade najuspješnijom sudionicima uručio je uz gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara.

Zadovoljni svojim nastupom, kojim su ponosno predstavili našu županiju, kao i cjelokupnim dojmom organizacije Brodskog kola, članovi KUD-a “Vrhovac” radosno su se vratili svojoj kući ponosno iznoseći divne dojmove!

Čestitke!

Komentari su zatvoreni