ODRŽAN 31. SUSRET HRVATSKIH PUČKIH ORKESTARA U NOVOM VINODOLSKOM – NAŠU ŽUPANIJU PREDSTAVLJAO PUHAČKI ORKESTAR DVD-A OGULIN

Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja je manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja je tijekom vikenda 10. i 11. lipnja u Novom Vinodolskom okupila najuspješnije hrvatske puhačke orkestre po 31. put.

Svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom, 500 glazbenika iz 13 odabranih orkestara A i C kategorije pod ravnanjem Josipa Kapovića, dirigenta Gradske limene Glazbe Petrinja zajedničkim su snagama uveli u natjecateljski program Susreta.
Orkestri sudionici nastup na 31. Susretu izborili su stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja. Natjecateljski program 31. Susreta odvijao se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, dok se revijalni dio odvijao na glavnim gradskim trgovima u Novom Vinodolskom i Crikvenici gdje su posjetitelji imali priliku poslušati promenadne koncerte orkestara.

Puhački orkestar DVD-a Ogulin svoj nastup u C kategoriji na ovom susretu izborio je na 18. Smotri puhačkih orkestara Karlovačke županije 2. travnja u Karlovcu. Promenadni koncert održali su u subotu u Crikvenici a nastup u natjecateljskom dijelu programa u nedjelju. Iako nisu konkurirali za neka od prvih mjesta velikim uspjehom smatraju sam plasman na državno natjecanje petu godinu zaredom kao i kontinuirani napredak orkestra iz godine u godinu.

Stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje odlučilo je za pobjednika u A kategoriji proglasiti Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin, a u C kategoriji Gradsku limenu glazbu Petrinja.

         

Komentari su zatvoreni