NASTUP KUD-a “SV. ANA – VUČJAK” KARLOVAC NA 32. SMOTRI FOLKLORA “NA NERETVU MISEČINA PALA” U METKOVIĆU

KUD “Sv. Ana – Vučjak” iz Karlovca prošle je godine prema mišljenju prosudbene komisije Županijske smotre izvornog folklora u Ogulinu odabran da predstavlja Karlovačku županiju na 32. Smotri folklora “Na Neretvu misečina pala” u Metkoviću, u organizaciji KUD-a “Metković”.

Smotra je održana od 19. do 22. svibnja 2016. godine, a KUD “Sv. Ana – Vučjak” nastupio je u subotu, 21. svibnja na Večeri folklornih skupina Dalmacije i gostiju u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću.

Na put su članovi Društva krenuli u petak u ponoć kako bi prije smještaja u hotel Metković razgledali grad. Nakon smještaja u hotelske sobe održana je tonska proba te je uslijedio posjet Arheološkom muzeju Narona u Vidu.

U kasnim popodnevnim satima započele su pripreme za nastup u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću koji je uslijedio u 19:30 sati. KUD “Sv. Ana – Vučjak” se predstavio dijelom svadbenog običaja Vučjaka pod nazivom “Svi svatovi kao golubovi, mladoženja ko ruža rumena” u kojem su izveli pjesme Cvala mi ružica i Svadbeni dar, te plesove valcer, oberštajer, šimi poljku i drmeš.

Nakon nastupa uslijedio je povratak u hotel na noćenje, te u nedjelju 22. svibnja u ranim jutarnjim satima odlazak u Dubrovnik na nastup ispred crkve sv. Vlaha, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Nakon nastupa članovi Društva razgledali su znamenitosti Dubrovnika te u poslijepodnevnim satima krenuli svojim kućama.

KUD “Sv. Ana – Vučjak” zahvaljuje se svima koji su pomogli u realizaciji ovog putovanja i predstavljanju Karlovačke županije na Smotri folklora u Metkoviću “Na Neretvu misečina pala”, te domaćinima KUD-u “Metković” na organizaciji i predivnom dočeku.

01 02 03 04 05 06 07 08 10 11 12 gvc

Komentari su zatvoreni