ODRŽANA 51. SMOTRA TAMBURAŠKIH ORKESTARA I MALIH SASTAVA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

U nedjelju, 15. svibnja u GK “Zorin dom” održana je 51. smotra tamburaških orkestara i malih sastava Karlovačke županije. Ova manifestacija okupila je ponajbolje tamburaše Karlovačke županije koji su nastupili u 8 tamburaških skupina.

Mnogobrojni ljubitelji tamburaške glazbe posebno su pozdravili Ženski tamburaški sastav “Đurđice” KUD-a “Sv. Juraj” iz Draganića, tamburašku sekciju KUD-a “Sv. Ana – Vučjak” iz Karlovca i Dječji tamburaški orkestar “Jureki” KUD-a „Sv.Juraj“ Duga Resa, redom skupine koje su sinoć održale svoj premijerni nastup na Smotri.

Od ostalih sudionika, nastupili su Tamburaški sastav KUD-a “Klek” Ogulin, Tamburaški orkestar Matice umirovljenika Karlovac, Dječji tamburaški orkestar KUD-a “Sv.Juraj“ Draganić, Tamburaški orkestar KUD-a “Rečica” Rečica te Karlovački tamburaški orkestar.

Skupine koje su nastupile u natjecateljskom dijelu nadmetale su se za plasman na 23. susretu tamburaških orkestara i malih sastava koja će se održati u Dugom Selu u studenom ove godine, a odluka o najboljima koji će predstavljati našu županiju pripala je g. Ivanu Potočniku, selektoru ispred Hrvatskog sabora kulture.

Selektor je imao zaista težak zadatak te je, nakon održanog okruglog stola s voditeljima svih skupina, za nastup na državnom susretu predložio Tamburaški sastav KUD-a “Klek” Ogulin u kategoriji malih sastava, te Karlovački tamburaški orkestar u kategoriji tamburaških orkestara.

I na ovogodišnjoj Smotri prikazana su dostignuća i najvrednija ostvarenja amaterskih tamburaških orkestara i sastava Karlovačke županije, a posebno veseli činjenica da se ljubav prema tamburaškoj glazbi njeguje od najmlađih naraštaja.

Čestitke svim sudionicima na izvrsnim nastupima, a posebno izabranim predstavnicima naše županije u Dugom Selu, kojima želimo mnogo uspjeha!

Komentari su zatvoreni